Postupak prerade maslina

Najsuvremenija tehnologija i kapacitet prerade do 500 kg na sat

Pošalji upit

Uljara „Tonin“ ima kapacitet prerade maslina do 500 kg na sat. Preradom zdravih i na vrijeme ručno ubranih plodova uz znanje i najsuvremeniju tehnologiju, kontinuiranim postupkom ekstrakcije, centrifugiranjem u dvije ili tri faze, uz temperaturu koja u procesu prerade ne prelazi 27 °C, te dekantacijom, dobiva se prvoklasno ekstra djevičansko maslinovo ulje.


Suvremena se prerada maslina u uljari Tonin sastoji od: čišćenja i pranja plodova, mljevenja, miješanja tijesta, odvajanja čvrstog od tekućeg dijela, separacije uljnog mošta na ulje i vodu.
Prerada maslina u uljari „Tonin“ obavlja se pomoću automatskih strojeva, koji čine sastavni dio postrojenja.
Pravilo uljare „Tonin“ je da se proizvedeno ulje uskladišti u homogenoj masi, razvrstano po grupama kakvoće. Prirodno se maslinovo ulje obično čuva u razdoblju između dviju sezona preradbe maslina, a samo u iznimnim slučajevima duže vrijeme.


Prostori za čuvanje ulja u uljari su svježi, prozračni i zamračeni s temperaturom 14-15 stupnjeva Celzija. Oslobođeni su svih izvora stranih mirisa, jer ih ulje lako upija.


Prirodno maslinovo ulje visoke kakvoće pripremamo za potrošnju, na način da se prema potrebi filtrira, i na kraju pakira u boce sa zatamnjenim staklom. Tako uljara Tonin vlastito ulje, odmah nakon skladištenja u inox cisternama, pakira u tamne boce nakon čega se ulje plasira na hrvatsko a jednim manjim dijelom na švicarsko tržište.

Disqus komentari

Uljara TONIN

TONIN, OBRT ZA UZGOJ I PRERADU MASLINA, VL. Sandra Pastrovicchio Lukić
Proizvodnja sirovih ulja i masti, obrt za uzgoj i preradu maslina, djevičansko ulje Musca, 1000 stabala maslina, sorte, sorta, buža, carbonaza, morasola, prvoklasno ekstra djevičansko maslinovo ulje, oleificio Tonin, uljara "Tonin", zdravlje, Đurđica Pastrovicchio, maslinarstvo, maslinici, ljekovito djelovanje, tajna zdravlja i dugovječnosti

Kontakt

Istarska 28, 52215 Vodnjan
Otvori kartu
tel:
+385 52 511 599
fax:
+385 52 511 599
mob:
+385 98 236 464
mail:
uljara.tonin@gmail.com
web:
http://tonin.fullbusiness.com
Copyright 2021 TONIN, OBRT ZA UZGOJ I PRERADU MASLINA, VL. Sandra Pastrovicchio Lukić Uvjeti korištenja
Zatvori prozor

Lokacija

Za odabir Vaše lokacije morate imati aktiviran JavaScript!

Adresa:

Istarska 28, 52215 Vodnjan
Ova web stranica koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Nastavkom pregledavanja pristajete na njihovu uporabu. Uredu